Kék hírek

2023.03.21. 09:14

„Beviszkizett”, majd lopott rakodógéppel akart hazajutni a dúzsi férfi

Gyanúsítottként hallgattak ki a tamási rendőrök egy dúzsi férfit, aki egy Hertelend-pusztai telephelyről elkötött rakodógéppel próbált hazajutni.

TEOL

Az elkötött munkagép (Fotó: TVMRFK)

Egy hőgyészi gazdálkodó tett bejelentést a rendőrségen március 15-én reggel. Elmondta, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen tettes eltulajdonított a Hertelend-pusztai állattartó telephelyükről egy Manitou rakodógépet, ezzel megközelítőleg 5 millió forint kárt okozva. A telep nagykapuja be volt zárva, de a rakodógépben benne volt az indítókulcs. A biztonsági kamera részben rögzítette az esetet.

Az intézkedést a hőgyészi rendőrőrs körzeti megbízottjai kezdték meg. A sértett meghallgatását követően a kollégák kiváló hely- és személyismeretének köszönhetően az ellopott gépet rövid időn belül megtaláltak Dúzs határában, majd a lehetséges elkövetőt is beazonosították. A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói közben szemlét tartottak a telephelyen és a megtalált munkagép fülkéjében is nyomokat rögzítettek.

A beszerzett bizonyítékok alapján egy 22 éves dúzsi lakosra terelődött a gyanú, aki korábban dolgozott a Hertelend-pusztai telepen. A fiatalembert előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, hogy előző este több helyen járt, közben „beviszkizett”. Arra emlékszik csak, hogy Mucsiból gyalog indult haza, aztán képszakadás és reggel otthon ébredt.

Az ügy vizsgálatát lopás bűntett elkövetése miatt folytatják a Tamási Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában