Eltűnt egy 6 éves mözsi kisfiú, nagy erőkkel keresik

Eltűnt egy hat éves kisfiú hétfőn Tolna-Mözsről. A kisfiút nagyon sokan, legalább százan keresik.

S.K./S.V.

A fiúnak délután öt óra körül  veszett nyoma Tolna-Mözs otthonukból. Eltűnésekor szürke pulóvert és kék nadrágot viselt – tájékoztatott a Facebook oldalán a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: „Gergő az emberekkel nem nagyon kommunikál, visszahúzódó”.  A fiút nagy erőkkel keresik.

Nyári Gergő Dávidot keresik. Fotó: Facebook

Aki bármilyen információval rendelkezik Nyári Gergő Dávid eltűnésével kapcsolatban, hívja haladéktalanul a +36 74 501 106-os számot, vagy a 112-és segélyhívót!

A kisfiú úgy tudott kijutni az ingatlan területéről, hogy a viharos szél következtében kinyílt a kertkapu – tudtuk meg Komlósiné Kiss Anettől, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. 

Legalább százan csatlakoztak a kereséshez

Nagyon sokan, legalább száz ember keresi a ma délután eltűnt mözsi kisfiút, Nyári Gergő Dávidot – tájékoztatta lapunkat este háromnegyed kilenc tájban a tolnai polgárőrség elnöke. Szilák Henriette elmondta: a mözsi kisfiú eltűnéséről délután 5 óra körül érkezett bejelentés, előbb a rendőrség, majd fél hat körül a polgárőrség is megkezdte a keresést. A tolnai és szekszárdi rendőrökön és a polgárőrökön kívül a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület keresőkutyás egysége, valamint civilek, főként ismerősök is csatlakoztak a kisfiú felkutatásához.

Szilák Henriette arról is tájékoztatott,hogy a kutatás a fiú lakhelyénél, a Tolnai utcában és környékén indult, majd egyre távolabbi helyszíneken folytatódott. A mözsi fő utca, a Szent István utca végén kezdődik a mözsi határ, itt is nagy területen zajlott a kutatás, egyelőre eredménytelenül.

Ugyanakkor a város többi részén is keresik a kisfiút, gyalogosan és autókkal is. Úgy tudni, hogy a keresőkutya a háztól elindult egy nyomon, de ez sem járt eredménnyel. A kutyás keresést a viharos szél is nehezíti.

A gyermek utáni kutatást most a magánházaknál felszerelt kamerák által rögzített felvételek ellenőrzésével folytatják, hátha valahol rögzítették a fiú útvonalát.

Frissítés (03.28. – 01:39):
A helyszínen szerzett nem hivatalos információnk szerint a fiúról – lakhelyétől nem messze – több kamera is készített felvételt. Ám míg a TEOL.hu munkatársa a helyszínen tartózkodott, vagyis éjjel egy óráig, biztos nem került elő a gyermek. A keresésben – mely nagy területen zajlik – ekkor is rengetegen vettek részt. Már csak a terület nagysága miatt is nehéz megbecsülni, hogy mennyien lehettek, de a fent említett időpontban még biztosan jóval száz fölött volt a számuk. A rendőrök, kutató-mentők és polgárőrök mellett nagyon sok civilt lehetett látni a város területén és a határban is.  Gyalogosan, autóval, de krosszmotorral is keresték. A kutatást nemcsak a viharos szél, és a hideg idő, de az esőtől átázott, sáros talaj is nehezíti. A keresésben résztvevők azonban nagyon elszántak.

Gergő megtalálása érdekében az internetezők is egyként fogtak össze. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság által – az eltűnésről – közzétett bejegyzést néhány óra alatt tízezernél is többen osztották meg. 

Frissítés (03. 28. – 08:00): 

Továbbra is nagy erőkkel keresik az eltűnt mözsi kisfiút, egyelőre eredménytelenül. Az ország számos részéről érkeztek önkéntesek a kereséshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában