Szerhasználat

2023.03.14. 06:53

„Gyermekeink biztonsága” címmel tartottak bűnmegelőzési előadást

„Gyermekeink biztonsága” címmel tartottak bűnmegelőzési előadást a Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezésében nemrég a helyi Művelődési Házban – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

A rendezvényt Gábor Zoltán, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke nyitotta meg. Ezt követően Kovács Adriána, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium tanulója mutatta be az intézményben tavaly elindított és jelenleg is működő kortárs oktatás menetét, a programban részt vevő diákok munkáját.

Fotó: Police.hu

Mráv Nikoletta gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus „Kamasz kaland” címmel tartott előadást a serdülőkor feladatairól, nehézségeiről. Előadásában kitért a serdülőkor biológiai, pszichológiai változásaira, az autoritás és identitás krízisre, a vészjelekre, a serdülőkori problémás viselkedésre, a szerhasználat és addikció szempontjából a rizikófaktorokra, valamint a serdülők szerhasználatának stádiumaira, a testi, pszichés tünetekre, magatartásbeli változásokra.

A rendezvényen közel ötven érdeklődő vett részt, akik az előadásokat követően kérdéseket tehettek fel a szakembereknek. A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában