Csalás

2023.03.20. 18:16

Milliókkal verték át az idős bátai férfit

Csalás bűntettében tartott tárgyalást hétfőn délelőtt a Szekszárdi Járásbíróság. A vádirat szerint a vádlott és két társa 2021. március 18-án megjelent a 83 éves sértett bátai házánál. Azt az ajánlatot tették, hogy amennyiben a sértett igényt tart rá, lecserélik családi háza ereszcsatornáit.

Szeri Árpád

A bíró az indítványoknak helyt adva új tárgyalási időpontot tűzött ki (Fotó: M. K.)

A vádlott tájékoztatta a sértettet, hogy a munkadíj 30 ezer forint, de a végösszeget a felhasznált anyag mennyiségének függvényében tudja közölni. A sértett az ereszcsatorna cseréjét megrendelte. A munka elvégzését követően a vádlott a sértettet – kihasználva annak idős korát – megtévesztette:  az ereszcsatorna cseréjéért 2 millió 650 ezer forintot kért. Az összeget a sértett kifizette. 

A vádlott által ténylegesen elvégzett munka értéke azonban 322 ezer 350 forint volt, így a csalással okozott kár összesen 2 millió 327 ezer 650 forint. Az ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

A tárgyaláson az időskorú sértett nem jelent meg, ezért a bíróság a bizonyítási eljárást nem fejezte be. Az ügyben további bizonyítás lefolytatása szükséges. A sértett egészségi állapotának vizsgálata érdekében igazságügyi szakértő bevonása is megtörténik. A bíróság a tárgyalást 2023. június 7-re elnapolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában