A kiabálásra állt meg a sofőr

2023.03.01. 17:38

Tragédia Nagymányokon: a szemtanúk szerint nyitott ajtóval indult el a busz

Még nyitva volt az ajtaja, de a busz már elindult. Ekkor esett ki a munkásokat szállító járműből az a 60 éves dombóvári nő, aki a gyors segítség ellenére is életét vesztette kedden Nagymányokon. A rendőrség és a helyiek nyilatkoztak lapunknak a baleset körülményeiről.

Munkatársunktól

Egy kábeltechnikával foglalkozó cég előtti útszakaszon történt a baleset. (Fotó: Makovics Kornél)

Értesüléseink szerint a hatvan éves hölgy egyensúlyát vesztette leszállás közben és leesett a munkásjáratról, fejét az útpadkába ütötte be. A koponyasérülés olyan súlyos volt, hogy hiába próbálták újraéleszteni – előbb a rendőrök, majd a mentők –, a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Police.hu

A helyiek kérdésünkre elmondták, hogy a szemtanúk szerint a dombóvári nő előtt többen leszálltak már és még további utasok is szerettek volna leszállni.

– Az egyik ismerősöm ott volt és elmondta, hogy többen leszálltak már a buszról, amikor még nyitva volt az ajtó, de a busz már elindult, és ekkor esett ki az asszony. Állítólag többen voltak még akik le akartak szállni, azok kiabáltak a sofőrnek, hogy azonnal álljon meg – mondta el a neve elhallgatását kérő helyi lakos.

Fotó: Facebook/TVRFK

– Szörnyű, hogy ilyen a mai világban megtörténhet még. Felháborít, hogy a mai technikai fejlettség mellett nyitva maradhat egy busz ajtaja, úgy hogy közben elindul. Nem szeretnék vádaskodni, nem ismerem a pontos körülményeket, de ez az eset egy ártatlan nő életébe került – válaszolta kérdésünkre egy helyi lakos.

Mint azt megírtuk, kedden hajnali 5 óra után nem sokkal érkezett bejelentés Nagymányokról, ahol egy üzem előtti útszakaszon egy munkásjáratról leszálló nő ismeretlen körülmények között leesett a járműről. Olyan súlyosan sérült, hogy a gyors segítség ellenére sem tudták megmenteni a kollégák az életét – tájékoztatta a TEOL.hu-t Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Egy kábeltechnikával foglalkozó cég előtti útszakaszon történt a baleset. Fotó: Makovics Kornél

Az ügyben – a helyszínen rögzített és beszerzett bizonyítékok alapján – halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a Bonyhádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában