Közlekedés

2023.03.14. 10:39

Újabb román kamionos okozott balesetveszélyt Simontornyán

Eljárás indult egy román kamionsofőr ellen, aki járművével letörte a vasúti félsorompó csapórúdját hétfő délelőtt Simontornyán.

TEOL

Fotó: Police.hu

Egy 49 éves román férfi közlekedett pótkocsis járműszerelvénnyel hétfőn nem sokkal délelőtt tizenegy óra előtt Simontornyán, Cece irányából Igar felé – tájékoztatott kedden a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu

A sofőr a 64-es főútvonal és a 40-es vasúti fővonal kereszteződéséhez érve a vasúti átjárót biztosító fény-és félsorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba hajtott, ahol letörte a csapórudat. A járműszerelvény vezetője gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy figyelmetlen volt.

A simontornyai vasúti átjáróra „rájár a rúd”, ugyanis időről időre előfordulnak a fentihez hasonló esetek

Amint azt megírtuk, január végén a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy román állampolgárságú férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A vádirat szerint a 48 éves sofőr a fenti kereszteződésben letörte a félsorompó csapórúdját, majd elhajtott. 

Ahogy arról beszámoltunk szintén a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy ugyancsak 34 éves román állampolgárságú férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A sofőr még 2019-ben június 8-án hajtott be a tilos jelzés ellenére a kereszteződésbe, ahol letörte a csapórudat.

Amint azt korábban megírtuk, tavaly augusztus 7-én egy személygépkocsi vezetője törte le a csapórudat. Az autós szintén a tilos jelzés ellenére hajtott az átjáróba. A sorompó lecsukódott a jármű mögött, az előtte feltorlódott kocsisor miatt pedig nem tudta elhagyni az átjárót. Erről az esetről egy szemtanú elmondta, a tragédia nem sokon múlt. A kocsi, tele utasokkal a síneken vesztegelt, a vonat már robogott feléjük. Az esetről később portálunknak nyilatkozott annak a járműnek a vezetője is, aki a szóban forgó kocsi mögött várakozott autójával az átjárónál, amikor az eset történt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában