Bűnügy

2023.03.08. 10:09

Ismét lopott autóval ment kocsikázni Bonyhádra a két 17 éves

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a fiatalkorú szekszárdi fiút, aki februárban Dombóvárról, március elején Nagymányokról kötött el egy autót.

TEOL

Egy nagymányoki férfi tett feljelentést március 5-én ismeretlen tettes ellen, aki a bezárt garázsukból ellopta a munkáltatója tulajdonát képező Opel Astra G-Van típusú teherautót. A tolvaj egymillió forint kárt okozott a lopással – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu

A rendőrök szemlét tartottak, majd széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, és az ellopott kocsit hamarosan megtalálták Bonyhád-Óhegyen. A beszerzett bizonyítékok alapján, rövid időn belül két 17 éves fiúra terelődött a gyanú, akik a közelmúltban hasonló bűncselekményt követtek el Dombóváron.

A fiatalokat gyanúsítottként hallgatták ki a bonyhádi nyomozók, mely során egyikük részletes beismerő vallomást tett A másik fiú elismerte ugyan a bűncselekmény elkövetését, de részleteket nem árult el. A nyomozás eddigi adatai szerint a fiúk közösen kifeszítették a garázsajtót, egyikük bebújt, majd az ajtót kinyitva tudott az autóval kiállni.

A vallomások szerint a garázsban álló furgon nem volt bezárva és a slusszkulcs is a kocsiban maradt. A fiatalok először Nagymányokról Bonyhádra autóztak. Több kört is megtettek a városban, majd egy padkázás miatt defektet kaptak, kereket kellett cserélniük. Később visszamentek Nagymányokra, majd pár óra múlva Bonyhád – Óhegy felé vették az irányt, az egyenruhások ott találták meg a lopott kocsit. A fiúk már elszámoltatásukkor elmondták, csak kocsikázni akartak.

Az autót vezető fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik, KRESZ vizsgát soha nem tett.

Az ügyben jármű önkényes elvételének bűntette miatt a Bonyhádi Rendőrkapitányságon folytatják a vizsgálatot.

Mint azt megírtuk, a 17 éves szekszárdi férfi február 4-én Dombóváron lopott el egy lezáratlanul hagyott autót, melyben benne volt az indítókulcs. Ezt követően több barátját is felvette, Bonyhádra, sőt még Pécsre is elkocsikáztak. A további részleteket itt találja!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában