Ellenőrzés

2023.04.04. 12:55

Gyorshajtókra vadásznak, bárhonnan traffipax leshet!

Huszonnégyórás, „maratoni sebességellenőrzést” tartanak áprilisban hazánk területén. A rendőrség a polgárok javaslatait várja arra vonatkozóan, hogy hol állítsák fel az ellenőrzési pontokat.

TEOL

Fotó: MW

Fotó: Csapó Balázs

A „Speedmarathon” elnevezésű akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva tartják meg. Az egész Európát érintő kampány részeként megtartandó akció április 21-én 6 órakor kezdődik és huszonnégy órán tart majd – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mint azt írták, az idei Speedmarathon alkalmával is a lakosság javaslatait figyelembe véve szeretnék kiválasztani  az ellenőrzések helyszíneit.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők kilencvenöt százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A lakosság által javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat.

A javaslatokat április 4-én tizenegy órától április 10-én tizenkét óráig várják a [email protected] e-mail címre.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés jelentette veszély tudatosítása. Ugyanakkor az egyenruhások a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek majd –  olvasható a közleményben. A tájékoztatásban kiemelik, a sebesség helytelen megválasztása a halálos kimenetelű balesetek egyik legnagyobb kockázati tényezője. A Speedmarathon nevű fokozott ellenőrzési akció része annak a stratégiának, melynek célja a halálos balesetek számának csökkentése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában