Végzetes baleset

2023.05.17. 11:26

Négy évet kaphat a 17 éves Tamás Réka halálát okozó BMW-s fiú

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 21 éves bonyhádi férfi ellen, aki tavalyelőtt nyáron a 17 éves Tamás Réka halálát eredményező közlekedési balesetet okozta Szekszárd közelében.

Hanol Erzsébet

Az autó átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, ahol nekicsapódott egy betonhídnak (MTI/Donka Ferenc)

A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében azt írják, hogy a vádirati tényállás szerint a vádlott és barátja 2021 júniusában kora este Bonyhádon autóztak a vádlott által vezetett svájci honosságú, lejárt műszaki érvényességű, nagy teljesítményű személygépkocsival. A városban sétáló sértettek, a 15, 17 és 18 éves szekszárdi lányok leintették a vádlottat, és arra kérték, hogy vigye el őket Szekszárdra. A vádlott ebbe beleegyezett, ezért a sértettek beültek a coupe jellegű gépkocsi hátsó üléseire, azonban – a vádlotthoz hasonlóan – a biztonsági övet egyikük sem kapcsolta be.

A hátul ülők közül senki volt bekötve az autóban (MTI/Donka Ferenc)

A vádlott Szekszárdra érve áthajtott a városon, majd a déli városrészen lévő körforgalomban „driftelve” megtett négy kört, végül az 56-os számú főúton nagy sebességgel Várdombra hajtott, ahol a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedett. A vádlott 19 óra körül, 110-120 kilométer/óra sebességgel haladt vissza Várdombról Szekszárd irányába, amikor egy kettős, úgynevezett „s” útkanyarulatban a sebessége miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, ahol nekicsapódott egy betonhídnak

A megengedett sebesség közel háromszorosával száguldozott a vádlott (MTI/Donka Ferenc)

A baleset során a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette. A másik két lány és a vádlott súlyosan sérült, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben. A sértett halálához vezető sérülések a szabályszerűen viselt biztonsági öv mellett is bekövetkeztek volna.

A bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves lány a helyszínen életét vesztette (MTI/Donka Ferenc)

Az ügyészség a büntetlen előéletű, de korábban már több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben négy év fogházbüntetés, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. 

A balesetben elhunyt Tamás Réka emlékére Kosárlabda Emléktornát tartottak február tizedikén, pénteken a Szekszárdi Garay János Gimnázium tornacsarnokában. A megható eseményről ide kattintva olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában