Hihetetlen

2023.05.15. 13:30

Megkéseltek egy ápolónőt a szekszárdi kórházban

Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban vasárnap éjjel – tájékoztatta portálunkat a kórház.

TEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Thirdparty

Május 15-ére virradó éjjel a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztályán súlyos támadás érte az egyik ápolót. A kórház által kezelt egyik páciens késsel támadt és súlyos, életveszélyes sérülést okozott nővérnek. A megtámadott dolgozónak esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni. 

A támadót az időközben a helyszínre érkező vagyonőrök, és társosztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátrai osztályon kezelik.

A kórház orvosai még az éjszaka folyamán megoperálták a sérültet, akinek állapota stabil és ma reggel már beszélni is tudtak vele. Gyógyulásához a Balassa János kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság is minden segítséget meg fog adni.

A kórház közleményében így fogalmaz: 

Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy mi, akik a gyógyításra esküdtünk fel, értetlenül állunk az erőszak minden formája előtt, különösen igaz akkor, amikor a munkahelyünkön ér minket atrocitás.

Arra kérnek mindenkit, becsüljék meg a gyógyító munkát, amit erejük megfeszítésével a betegek érdekében végeznek.

A történtek miatt a hivatalos rendőrségi eljárás már kezdetét vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában