Teol.hu videó

2023.06.01. 15:14

Kegyetlen dolgokat műveltek halála előtt a fiatal tengelici nővel (Videóval)

Borzalmas esemény rázta meg a Tengelicen élőket, csütörtök hajnalban véres gyilkosság történt a település szőlőhegyi részén. A helyieket sokkolta a tragédia híre, hiszen mindenki jól ismerte az áldozatot és a tettest is. A miértre egyelőre nincsen válasz.

Gazsó Rita

A közelében élők rettenetes kiabálást hallottak kiszűrődni az egyik helyi házból hajnali két óra körül

Fotó: Mártonfai Dénes

A Művelődési ház közelében élők rettenetes kiabálást hallottak kiszűrődni az egyik helyi házból hajnali két óra körül, már akkor sejteni lehetett, hogy nagy a baj. Rövidesen megtalálták az áldozatot is, akiről kiderült, hogy egy ott élő fiatal nő, akin már nem tudtak segíteni. A helyiek értesülése szerint elvágták a torkát és szíven szúrták. 

Hajnali 3 óra körül érkezett bejelentés a Tolna Vármegyei Rendőrfőkapitányságra, hogy egy 24 éves helyi nőt megszúrtak, aki életét veszítette. A rendőrség azonnal elkezdte a helyszínelést. Nemsokára a háztól nem messze a Terror Elhárító Központ munkatársainak segítségével a paksi rendőrök elfogták a tettest is, aki a hírek szerint az áldozattal egy házban élő rokona, unokatestvére volt – számolt be a vármegyei rendőrség. 

– A tettes elszámoltatása jelenleg is folyamatban van, ellene emberölés megalapozott gyanúja alapján indul eljárás – mondta helyszíni sajtótájékoztatóján Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök délelőtt. 

A helyieket megdöbbentette a szörnyű esemény. Valamennyien ismerték a fiatal nőt, aki egyebek mellett újságokat hordott ki a településen. Szinte minden helybéli egybehangzóan azt mondta róla, gyakran volt szomorú. Úgy tapasztaltuk, mindenkinek meg volt a véleménye az ügyről, ám arcukat vállalva túl sokan nem szerettek volna nyilatkozni. Állítólag mindenki tudta a faluban, hogy rokonai hogyan bánnak a fiatal nővel, akit egy évtizede fogadtak be egy gyermekotthonból, de senki nem mert közbelépni. A helyiek gyakran segítették ezzel-azzal, etették a fiatal lányt, amiért volt, hogy ki is kaptak a családtagoktól.

– Mindent vele végeztettek, afféle csicskaként használták – mondta szomorúan egy idős helyi asszony. – Nem csak a ház körül dolgoztatták, de mindenféle kegyetlenséget műveltek vele: ütötték-verték, a kerítésre akasztották, felnyalatták vele az olajat, sőt úgy tudjuk, a különböző korú férfirokonok rendszeresen megerőszakolták szegényt – tette hozzá egy férfi. Az alapján, amit időnként hallottak a zűrös családról, szerintük borítékolható volt a tragédia. Az itt élők úgy vélik, ehhez hozzájárult az is, hogy mind az áldozat, mind pedig a gyilkos mentális betegek voltak: skizofréniában szenvedtek.

Egy helybéli idős férfi némileg ellentmondóan nyilatkozott lapunknak: szerinte a család, ahol a tragédia történt, nem volt különösebben „balhés” közösség, nagyon zárt életet éltek, csak hallomásból ismerték a problémáikat. Úgy fogalmazott, a Szőlőhegy lakói valamennyien nagyon szomorúak a történtek miatt, hiszen mindenki ismerte és szerette az áldozatot. – Nagyon aranyos kislány volt – tette hozzá a férfi.

Információink szerint a tengeliciek által csak Baluként emlegetett tettes elfogásakor öntudatlan állapotban volt, ezért jelenleg is kórházban ápolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában