Szekszárdi Törvényszék

2023.06.08. 16:24

Kizsákmányolták a nőket

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra egy pár. Ügyükben szerdán tartott előkészítő ülést a Szekszárdi Törvényszék. A vádlottak nem ismerték el bűnösségüket.

Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Prostitúciós tevékenységre kényszerített nőket egy pár. Az emberkereskedelem és más bűntettek ügyében szerdán tartottak előkészítő ülést a Szekszárdi Törvényszéken. Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a vádlottak 2014-től élettársak voltak.

A vádirat szerint az I. rendű és a II. rendű vádlott 2017. elejétől 2017. november végéig a munkahellyel, jövedelemmel, vagyonnal, családi kötelékekkel nem rendelkező, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet kizsákmányolás céljából megszerezték. Őt Baján egy bérelt lakásban prostitúciós tevékenységre kényszerítették, bántalmazással és veréssel fenyegetve.

A sértett eleinte kedvelte a vádlottakat, ahogy azonban több pénzt keresett, a vádlottak egyre többet akarták dolgoztatni, azt követelték, hogy minél több férfit fogadjon, amit ő nem akart teljesíteni. A nőnek 0-24 órában kellett dolgoznia, és naponta akár 10-20 férfivendéget kellett fogadnia. A sértettnek a prostitúcióval keresett pénzt, kezdetben annak 40 százalékát, 5-6 hónap elteltével a teljes összeget át kellett adnia a vádlottaknak.

Az egyre több prostitúciós munka végzése, illetve az egyre nagyobb bevétel érdekében I. rendű vádlott majdnem heti rendszerességgel bántalmazta, fenyegette. Annak érdekében, hogy a nő jobban bírja a munkát, I. rendű vádlott 2017 novemberében több alkalommal kábító hatású anyagot adott át a sértettnek azzal, hogy azt az orrán keresztül szívja fel.

Végül 2017. november végén a sértett elszökött el a vádlottaktól. A körülbelül 11 hónapig tartó időszakban a sértett prostitúciós tevékenységéből származóan I. rendű vádlott legalább közel 5 millió forint bevételre tett szert. A másik sértett román állampolgár, iskolázatlan, írni-olvasni, számolni nem tud, saját személyi adataival nincs tisztában, a pénzt nem ismeri.

Enyhe fokban értelmi fogyatékos, nagyon könnyen befolyásolható személyiség. Az I. rendű és II. rendű vádlottak legalább két éven keresztül, 2020. augusztus 7-éig a sértettet bántalmazással és fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy rendszeres prostitúciós tevékenységet végezzen, más személyekkel anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatot létesítsen.

Amikor a nő ezt megtagadta, I. rendű vádlott megverte, megrugdosta. A sértett 2018 őszén terhessége miatt szólt az I. rendű vádlottnak, hogy nem akarja folytatni a munkát, el akar menni. Erre az I. rendű vádlott megverte és meg is rúgta. A sértett vérezni kezdett, mentőt hívtak hozzá, majd Szekszárdon a kórházban világra hozta fiúgyermekét.

A nő a kórházból az újszülöttet nem vihette el, őt azonban a kórházból a vádlottak visszavitték magukhoz, ahol a császármetszés után néhány nappal már ismét fogadnia kellett a vendégeket. A sértett később ismét teherbe esett, de ez idő alatt is végig fogadnia kellett a férfiakat.

Potenciális életveszély miatt 2020. szeptember 8-án hajnalban sürgős császármetszésre került sor, melynek során a sértettnek lánygyermeke született. Ezt követően a kórházban tette meg feljelentését. A sértett prostitúciós tevékenységéből származóan I. rendű vádlott legalább 5 millió forint bevételre tett szert.

A vádlottak nem tettek teljes körű beismerést, így bizonyítás felvételére kerül sor. A szeptemberi tárgyalásokon vádlottakat, tanúkat, szakértőket hallgat meg a bíróság – tájékoztatott dr. Bajusz János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában