Méltó megemlékezés

2023.06.06. 17:01

Könyv készült a bátaszéki polgárőrök harminc éves munkájáról

Bátaszék Város Polgárőr Egyesülete két éve ünnepelte alapításának 30. évfordulóját.

Mauthner Ilona

Forrás: Facebook

Az alapítástól eltelt három évtizedről méltó módon szerettek volna megemlékezni egy könyvvel, mely a kezdetektől összefoglalja az egyesület történetét: munkáját, eseményeit, vagyonának gyarapodását, és amelyben minden volt tag neve is szerepel.

A könyv elkészült, igaz két év késéssel, mondta Farkas András elnök. A késés oka, hogy a covid-járvány miatt lelassult a munka, majd az utolsó három élő alapítótagot is elveszítette a szervezet.

Így nélkülük kellett a kiadványt befejezni, melyet hétfőn mutattak be a nagyközönségnek. Erre az alkalomra eljött dr. Túrós András nyugalmazott rendőr altábornagy, aki az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is.

Forrás: Facebook

Az igényes könyv saját költségvetésből és a támogatók segítségével készült el, mondta Farkas András. A polgárőr egyesület életéről eddig csak a szombathelyiek adtak ki egy összefoglaló munkát, így a bátaszékiek a másodikak az országban, akik erre vállalkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában