Baleset-megelőzés

2023.06.08. 17:53

Lezárult a KEVE tanév

A bölcskei gyermekek egy kerékpáros akadálypályán közösen gyakorolták be a korábban megtanult ügyességi feladatokat – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

TEOL

Forrás: police.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Szegedi Tankerületi Központtal együttműködve – az országban elsőként – még 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogramot.

A kezdeményezés 2022. év végén országossá nőtte ki magát, amikor az OBB a Szegedi Tankerületi Központtal együttműködési megállapodást kötött. A programhoz ezidáig Tolna vármegyéből egyetlen iskola, a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola csatlakozott.

Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat. A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési és baleset-megelőzési ismeretek átadása.

Az alsó tagozatos gyerekek játékos formában ismerkednek meg a gyalogos közlekedés alapszabályaival. Megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési lámpák jelzéseit, a tömegközlekedési eszközök helyes használatát. A magasabb osztályokban a gyerekek elsajátítják az önálló és biztonságos közlekedés ismereteit.

Megismerkednek az összes gyalogosokra vonatkozó közúti jelzéssel, jelzőtáblával és útburkolati jellel is. A bölcskei kisdiákok a pedagógusokkal és a rendőrökkel a napokban átismételték a tanévben tanultakat. A foglalkozás zárásaként kerékpároztak egyet a felépített akadálypályán, ahol az ügyességüket tudták fejleszteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában