Rajtaütés

2023.06.02. 10:56

Pincehelyi kábítószer kereskedőre csapott le a rendőrség

Közel egy liter amfetaminolajat foglalt le a KR NNI pécsi egysége egy 45 éves pincehelyi lakostól. A külföldről hazahozott, flakonokba rejtett folyadékból mintegy 7000 adag – közel 25 millió forint értékű – kábítószert tudott volna előállítani. A múlt héten elfogott férfit a bíróság a hétvégén letartóztatta – tájékoztatott bennünket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája.

TEOL

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya a Készenléti Rendőrség bevetési egységével közösen 2023. május 26-án hajnalban pincehelyi otthonában ütött rajta a férfin. Épp akkor, amikor Hollandiából hazaérve, bérelt kocsijával leparkolt a háza előtt. Elfogása után a nyomozók a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak a segítségével mind az általa használt gépkocsit, mind az ingatlanát átkutatták.

Az autóból több grillgyújtós műanyagflakon került elő, benne összesen 1 liter folyadékkal, ami a gyorsteszt alapján amfetaminra adott pozitív jelzést. Ezen túl a rendőrök a kocsiban találtak még egy fehér porral teli kis tasakot is, míg a lakásban különböző helyeken további ismeretlen fehér port, illetve folyadékot is, de előkerültek még a kábítószer adagolásához szükséges különböző eszközök is, úgymint mérleg, illetve simítózáras nylontasakok is.

A kutatás során talált porokat, folyadékokat és különböző eszközöket a nyomozók lefoglalták, majd szakértői vizsgálatnak vetették alá. Mint azt a szakvélemény kimondta, a flakonokban lévő olajos folyadékból amfetamin és 1-PEA volt kimutatható, amik kábítószernek minősülnek. Így a férfit a KR NNI pécsi nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Az akcióval a KR NNI mintegy 7000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. Az 1 liter amfetaminolajból ugyanis a reális számítások szerint ennyi adagot tudott volna előállítani a férfi. S a feketepiacon közel 25 millió forintot tudott volna rajta keresni.

A 45 éves pincehelyi férfit, aki ellen bírósági szakban – kábítószer-kereskedelem és ittas vezetés miatt – szintén büntetőeljárás van folyamatban, a Szekszárdi Járásbíróság 2023. május 28-án letartóztatásba helyezte. Az ügynek itt koránt sincs vége, hiszen a nyomozók vizsgálják, hogy a férfi kitől szerezhette be a drogot, illetve milyen vevői körnek értékesítette volna azt tovább.

Az ügyészségi közlemény az alábbi linken érhető el: http://ugyeszseg.hu/letartoztatasban-a-kulfoldrol-kabitoszert-szerzo-ferfi-a-tolna-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában