Izgalmas programok

2023.06.26. 11:18

Sokan voltak kíváncsiak a tűzoltói hivatásra a Múzeumok Éjszakáján

Több, mint 150 látogatót fogadtak Bátaszék önkormányzati és önkéntes tűzoltói pénteken, a Múzeumok Éjszakáján – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

TEOL

Több, mint 150 látogatót fogadtak Bátaszék önkormányzati és önkéntes tűzoltói. A tűzoltóságuk 140 éves múltját mutatták be a laktanyán belül berendezett emlékhelyen. Számtalan korábban használt eszközt, emléktárgyat vehettek szemügyre az érdeklődők. 

Fotó: Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság

A gyerekek legnagyobb örömére a fecskendőkön felül egy füstsátorba is bemerészkedhettek a legbátrabbak, míg az idősebb korosztály személyes történeteken keresztül tájékozódhatott a tűzoltó hivatás kihívásairól. Továbbá egy „tüzes számmal”, tálcatűz-oltással igyekeztek lekötni valamennyi látogató figyelmét a bátaszékiek.

Mint azt megírtuk, a Múzeumok éjszakája elnevezésű országos programsorozat keretében a bonyhádi Tűzoltó Múzeum várta a hivatás iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában