Vádemelés

2023.06.02. 11:15

Telepakolt bevásárlókocsit tolt ki fizetés nélkül egy idős férfi az áruházból

A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékben elkövetett lopás miatt emelt vádat egy 62 éves szekszárdi férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. december 4-én délután bement az egyik szekszárdi szupermarketbe. Itt az eladóterében megfogott egy korábban más által különféle termékekkel megpakolt, majd az áruház vásárlói területén hagyott bevásárló kocsit, amit annak teljes tartalmával együtt kitolt az üzletből úgy, hogy a kasszasort fizetés nélkül elhagyta.

A vádlott által eltulajdonított termékek között volt öblítő, mosószerek, illatgyertya, ablaktisztító, felvágottak, mogyorókrém, akácméz, kávé, cukor, továbbá friss kacsacomb és egyéb fagyasztott hústermékek is. A vádlott egyébként ismerte azt a nőt, aki a megpakolt bevásárlókocsit hátrahagyta, ezzel a nővel szemben azonban a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

A vádlott cselekményével több, mint kétszázhatvanezer forint kárt okozott, melyből a nyomozás során – a tettenérés okán – megtérült több, mint százhatvanezer forint, azonban a fennmaradó fagyasztott termékek eladhatatlanná váltak. A büntetett előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását, illetve a sértett áruház kárának megtérítését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában