Katasztrófavédelem

2023.07.20. 12:20

Fák dőltek ki, autók ütköztek

Tűzeset és műszaki mentések is adtak munkát szerdán vármegyénk tűzoltóinak.

Révészné Hanol Erzsébet

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Németkéren egy családi ház huszonöt méter hosszú melléképületének szénapadlásán keletkezett tűz. A paksi hivatásos tűzoltók a tető megbontásával, egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Majd azt követően a padlásteret hőkamerával átvizsgálták. Korábban szintén a paksi tűzoltókra volt szükség, miután összeütközött három személyautó Bölcskén, a Templom téren. A kiérkező egység áramtalanította a járműveket.

Baleset Kakasdnál. Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kidőlt fák többfelé gondot okoztak. Dombóváron, a Hunyadi téri áruház parkolójában egy tizenöt méter magasan beékelődött letört faág veszélyeztette a közlekedőket szerdán hajnalban. A dombóvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő szerből, motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat. Szekszárdon, a Palánki úton egy lapos tetejű épületre dőlt egy fa. A helyszínre a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói siettek, akik motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. A bátaszéki önkormányzati tűzoltókat Mórágyra riasztották, ahol villanyvezetékre dőlt egy hatméteres fa. Az érintett szakasz feszültségmentesítést követően itt is motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Baleset Kakasdnál. Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A bölcskein kívül további két baleset jutott szerdára. Dombóváron, egy mellékúton lesodródott, majd árokba borult egy személyautó. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Kakasd közelében, a 6-os számú főúton két személyautó ütközött. A járművekben összesen öten utaztak. A műszaki mentéshez Bonyhád hivatásos és önkéntes, továbbá Szekszárd hivatásos tűzoltói vonultak, akik az egyik sofőrt feszítővágó segítségével szabadították ki az autóból. A beavatkozás idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Baleset Dombóvárnál. Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában