Világnap

2023.08.09. 07:30

Kis híján tüzet okoztak az indukciós lapot bekapcsoló macskák

A macskák olyannyira kiváltságos állatok, hogy két világnapot is kiérdemeltek. Az egyik februárra esik, a másik pedig éppen kedden, augusztus 8-án volt esedékes. Ennek kapcsán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán is közreadtak egy gyűjtést az idei macskás beavatkozásokról.

Révészné Hanol Erzsébet

Ebben az évben eddig 139 macskát hoztak le, emeltek ki, mentettek meg, vagy akadályozták meg, hogy nagyobb bajt idézzenek elő. Van ugyanis néhány igen meglepő eset. Három alkalommal – ezek Baranya és Pest vármegyében történtek – a tűzhellyel barátkozó macskák okoztak gondot. A bársonytalpúak bekapcsolták az indukciós főzőlapot, és ezzel tüzet is okoztak, mivel a közelben lévő felhevült tárgyak izzani kezdtek.

Firefighter,In,Fire,Fighting,Operation.,Portrait,Of,Heroic,Fireman,In
A kép illusztráció.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében egy agresszív macska tartott rémületben egy családot, amelynek tagjai az egyik szobába menekültek, míg a nem túl bájos háziállat a tűzhely alatt élvezte rémuralmát. A család csak akkor mert előjönni, amikor már a tűzoltók is a helyszínen voltak. Végül kisebb sérülésekkel, karmolással, harapással zárult a történet. 

Szintén Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében egy hat méter magas fán pöffeszkedő macska miatt kérték a tűzoltók segítségét. A gazdái úgy gondolták, nincs ott jó helyen, le kell onnan hozni. Mint kiderült a macska másképp gondolta, és a lánglovagok is vele értettek egyet: ha le akar jönni, lejön majd. Egy idő után így is lett.

Egy nagy utazó macskáról is szót ejtenek, aki saját magát csempészte Veszprémből Ajkáig egy autó motorházteteje alatt, de Tolna vármegyei példa is akad a sorban. Egy cicus ugyanis kéménybe szorult, gazdái pedig semmilyen módszerrel nem tudták onnan kiszabadítani. Végül a tűzoltók egy hosszú dróttal piszkálták ki a rémült állatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában