Ifjú tűzoltók versengtek

2023.09.18. 13:29

Egy szó nélkül teljesítették a feladatokat

A CTIF bajnokság hatodik fordulóját rendezték szombaton Alsónyéken. Az ifjú tűzoltók versenye végül a letenyei fiú csapat győzelmével ért véget.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Tolna VMKI

Rekordszámú résztvevője volt idén a Melinda Kupa alsónyéki fordulójának szombaton. A helyi Cikádor Főnix Egyesület meghívására hét csapat, több mint hatvan versenyzővel nevezett az általános iskolás diákoknak szóló versenyre. Az alsónyéki erőpróba a CTIF bajnokság hatodik állomása volt.

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályai szerint zajló verseny nemcsak a fizikai állóképességet teszi próbára, hanem pszichikailag is komoly kihívás, hiszen a pályán elhelyezett akadályok leküzdése és a részfeladatok végrehajtása során egyetlen szó sem hagyhatja el a versenyzők száját. Mindenkinek tudnia kell a ráosztott feladatot, és fegyelmezetten végre kell hajtania.

Az első helyet végül a Letenye ÖTE vegyes csapata szerezte meg, maga mögé utasítva a második helyezett Kurd fiú és a harmadik helyezett Kurd ÖTE lány csapatát. A Letenye ÖTE lány csapata lett a negyedik, a Cikádor Főnix Egyesületé az ötödik, a Pogány ÖTE a hatodik és az Újpetre Parázsfiókák csapata a hetedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában