Közlekedés

2024.06.13. 15:06

Balesetek sora történt a nedves, csúszós utakon

Több olyan baleset is történt a napokban Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet – tájékoztatott csütörtökön a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Fotó: Police.hu

Kedden, egy autós Dombóváron, a Vörösmarty utcában közlekedett a Köztársaság utca irányába. A kereszteződéséhez érve a részére utasítást adó Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla vonalában megállt, majd megkezdte a jobbra kanyarodást. Mint mondta, abban az időpontban heves zivatar volt, gépkocsijának az üvegein kívülről nagy mennyiségű esővíz folyt le, belülről az üvegek párásodtak, így látását korlátozták. Emiatt későn észlelte az előtte elhaladó kocsit és a hátuljának hajtott. Az ütközés ereje a szabályosan közlekedő autót egy, az út jobb oldalán levő villanyoszlopnak lökte. A balesetben senki nem sérült meg.

balesetek, rendőrség
Balesetek sora történt az esős időben. Fotó: Police.hu

Szintén kedden, a 61-es főúton is történt egy baleset. Egy autós Tamási irányába, közlekedett.  Mivel haladási sebességét nem az esőtől nedves útburkolatnak megfelelően választotta meg, a 76-os kilométerszelvénybe érve egy balra ívelő, hosszan elnyúló kanyarba, megcsúszott, sodródni kezdett, majd a szemközti árokban felborulva állt meg.

Fotó: Police.hu

Szerdán délelőtt az 55-ös út 114-es kilométerszelvényében egy Bátaszék felől Baja felé közlekedő kamion tért le az útról. A sofőr nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Egy erősen balra ívelő kanyarban, áttért a szemközti forgalmi sávba ahol az útpadkára hajtott. Megpróbált visszakormányozni, de a manőver során elvesztette uralmát a szerelvény irányítása felett és az útról lehajtva a mezőgazdasági területen állt meg.

Fotó: Police.hu

Fél órával később Cikó közelében, az 56102-es számú mellékút és az AS439 számú vasúti átjáró szintbeli kereszteződésben történt baleset. Egy autós Cikó irányából Bonyhád felé haladt, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt a nedves felületű úttesten fékezett, elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, majd a fénysorompónak ütközött.

Fotó: Police.hu

Ugyan ezúttal egyik balesetben sem sérült meg meg senki, de ez csak a szerencsén múlt. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, a látási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességet, esős időben vezessenek óvatosabban!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában