Tárgyalás

2024.06.21. 13:25

Brutális támadás Tolnán: késsel ronthatott élettársára a nő

Ismét tárgyalást tartottak abban az ügyben, amelynek a lényege szerint egy tolnai nő sodrófával ütötte, majd megkéselte a saját élettársát. Ítélet most sem született, arra legkorábban ősszel kerülhet sor. A brutális támadás sértettje korábban önmagának ellentmondva változtatta meg a vallomását.

Bencze Péter

Amint arról többször beszámoltunk már, az asszony a brutális támadás kezdetekor előbb egy sodrófával előbb háton, majd fejen ütötte az élettársát. A férfi ez idő alatt végig egy barátjával beszélt egy videóhíváson keresztül. Az ittas asszony egyszer csak a konyhafiókból kikapta a sértett hentes kését, és azzal mellkason szúrta az akkor már hátráló léptekkel menekülni próbáló férfit. Az egész eseménysort végighallgatta a férfi barátja a telefonon keresztül, a segélyhívót is ő tárcsázta. 

A brutális támadás ügyében már több tárgyalást is tartott a bíróság.
A brutális támadás ügyében már több tárgyalást is tartott a bíróság. Forrás: MW Archív

A brutális támadás tanúját és szakértőt hallgattak meg

A bíró most a férfit hallgatta ki, aki a segélyhívót tárcsázta, és aki az egész támadást végighallgatta. Az ügy érdekessége, hogy az előző tárgyaláson a sértett megváltoztatta az addig tett vallomásait. Azt mondta ugyanis, nem igaz, amit korábban a rendőrségen vallott, vagyis hogy az asszony szándékosan késelte meg. 

Az áldozat legutóbb már úgy emlékezett, baleset történt, amikor „beleesett" a pengébe. A férfi figyelmét még az ügyész is felhívta arra, hogy a hamis tanúzás bűncselekménynek számít, ő viszont kitartott amellett, hogy az élettársa nem próbálta megölni. Azt mondta, szörnyen bánja, ami kettejük között történt. Szeretne az ügy végére pontot tenni, és hazamenni a közös házba, ahol a vád alapját képező támadás előtt mindannyian együtt éltek.

Bár, a bíró egy igazságügyi pszichiáter szakértőt is meghallgatott, mégsem tudott ítéletet hirdetni. Ahhoz ugyanis előbb újabb szakértőket és tanúkat is meg kell hallgatnia. A következő tárgyalásra szeptember 17-én kerül sor, így ítélet legkorábban ősszel várható az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában