Speciális bűnismétlő

2024.06.13. 13:33

Csak autószerelésről volt szó, de lopás lett belőle

Többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlottal szemben emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Autószerelés közben kapott az alkalmon, és mobiltelefont lopott egy többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő férfi. A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a 28 éves férfi ellen.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2023 nyarán az egyik Tolna vármegyei községben, a saját háza udvarán szerelte a sértett személyautóját. Ennek során meglátta, hogy a sértett az autóban hagyta a mobiltelefonját. Az alkalmat kihasználva a vádlott az autóból kivette és ellopta a telefont, a lopással 65 ezer forint kárt okozott. Másnap a vádlott Szekszárdon 25 ezer forintért eladta a készüléket egy ismeretlen férfinek, a pénzt pedig elköltötte. A lopással okozott kár a nyomozás során megtérült.

A többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlottal szemben a járási ügyészség közérdekű munka büntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában