Vármegyei szakemberek írták a tanulmányokat

2024.06.23. 07:40

Kiadvány a kábítószer ellen

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját harminchat éve június 26-án tartják meg világszerte. Ehhez az eseményhez kapcsolódóan Szekszárd Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF) szakmai kiadványt jelentetett meg, illetve mutatott be pénteken délelőtt sajtótájékoztatón a polgármesteri hivatalban.

Szeri Árpád

A Mindennapi szenvedélyeink – XXI. századi kihívások című kötet az addiktológia és a mentálhigiéné témaköréből közöl írásokat. Ezek szekszárdi, illetve a vármegyében dolgozó szakemberek munkái és természetesen valamennyi tudományos alapossággal készült. Ezt is hangsúlyozta dr. Varga István, a KPVK adjunktusa, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum egyik alapító tagja, a kiadvány szerkesztője. 

kábítószer
Dr. Varga István, dr. Kertész Ágnes, Kálóczi Andrea és Majnay Gábor mutatta be a szakmai kiadványt
Fotó: Mártonfai Dénes

Azt is hozátette, hogy a kémiai szerhez kötődő függőségek mellett a viselkedésbeli addikciókról – e-sport – is olvashatnak az érdeklődők. A kiadvány egyszerre ad ki- és betekintést – fogalmazott dr. Kertész Ágnes, a Balassa János Kórház pszichiátriai osztályának osztályvezető főorvosa. Ez azért van így, mert a szenvedélybetegekkel dolgozó szakemberek mellett tapasztalati szakértő gondolatait is közli az összeállítás. 

Kálóczi Andrea, a fórum szakmai vezetője, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetője közölte: a fórum a kiadvány mellett egy aznapi színházi előadással is szeretné megszólítani a lakosságot, a szakembereket. Szűcs Zoltán drámaíró Hárítók című darabjával a drogfüggőség, s a kábítószer-probléma súlyosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Majnay Gábor, a Polgármesteri Hivatal Humán Osztályának vezetője elmondta, hogy Szekszárd önkormányzata pályázati forrásból valósítja meg a KEF által szervezett rendezvényeket és a kiadvány megjelenését. Az önkormányzat a KEF-et megalakulása, azaz 2001. szeptembere óta támogatja, köszönhetően egyebek mellett az évente kiírt pályázati források elnyerésének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában