Vádemelés

2024.06.21. 09:30

Egy kisebb erdőre való fát lopott el két férfi

Kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség két férfi ellen. A 24 és a 23 éves férfi a bűncselekményt társtettesekként követte el.

Teol.hu

A vádirat szerint a vádlottak 2023 decemberében közösen elhatározták, hogy az egyikük lakóházának szomszédságában található erdőterületről a téli tüzelés céljából fát fognak lopni – tájékoztatott Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ennek érdekében 2023 decembertől 2024. március elejéig  rendszeresen felkeresték a 18 hektáros erdőt, és onnan mintegy 14 alkalommal vágtak ki és loptak fákat. Összesen 112 akácfát és 1 darab diófát vágtak ki és loptak el. A favágáshoz és a daraboláshoz egyikük motoros láncfűrészét használták, a feldarabolt fát pedig a másik vádlott közeli lakóházának udvarára hordták. A kivágott fát a tél folyamán fatüzelésű kályháikban eltüzelték.

A két férfi az összesen közel három köbméter fa ellopásával az erdő tulajdonosának mintegy 106 ezer forint kárt okozott, mely nem térült meg. Az elkövetéshez használt motoros láncfűrészt a nyomozó hatóság az egyik vádlott lakóhelyén megtalálta és lefoglalta.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a lefoglalt láncfűrész elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. Az ügyészség egyben indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában