Baleset

2024.06.25. 12:14

Nem használták a biztonsági övet, hárman meghaltak

Hárman vesztették életüket abban a balesetben, amelyben egy személyautó egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel ütközött. Az eset még 2019-ben történt, az ügyben hétfőn tartottak újabb tárgyalást a Szekszárdi Járásbíróságon.

Révészné Hanol Erzsébet

Egy kukoricát szállító pótkocsis traktor vezetője az autó elé hajtott, és a két jármű összeütközött, hárman életüket vesztették a balesetben (Fotó: TMKI)

Folytatódott a tárgyalása annak a férfinak, akivel szemben kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. 

Dr. Kiss Annamária sajtótitkár elmondta, hogy a vádlott 2019. október 2-án 5 óra 15 perc körül, éjszakai látási viszonyok között a 6235-ös számú mellékúton Tengelic irányából Szedres irányába közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

A férfi a 6235-ös számú mellékút és a 631-es számú főút kereszteződéséhez érve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, a 631-es számú főúton Jánosmajor irányából az M6-os autópálya irányába 115-120 km/óra sebességgel haladó személygépkocsinak. A balesetet megelőzően a személygépkocsi tompított világítással haladt, a jobb oldali lámpatestben azonban csak a helyzetjelző működött.

A vádlott a járműszerelvénnyel megállás nélkül az útkereszteződésbe hajtott, és a személygépkocsi a járműszerelvény vontató jobb hátsó kerekének és vonószemének ütközött. A baleset következtében a személygépjárműben utazók közül hárman életüket vesztették, a gépjárművezető pedig súlyosan megsérült. A vádlott a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet megelőzően a személygépkocsi vezetője és utasai nem használták a biztonsági öveiket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában