Dicséret

2024.06.14. 16:28

Polt Péter elismeréseket adott át az Ügyészség Napján

Dr. Koncsek Kornél, a Tolna Vármegyei Főügyészség ügyésze dicséretben részesült az Ügyészség Napján. Az elismerést dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át.

Révészné Hanol Erzsébet

Az Ügyészség Napja alkalmából ünnepséget rendeztek június 7-én a Legfőbb Ügyészségen. Az erről szóló sajtóközleményben emlékeztetnek rá, hogy az első magyar királyi ügyészségi törvényt 1871. június 10-én hirdették ki, amely létrehozta hazánkban a modern, önálló ügyészi szervezetet. Az évforduló pedig 1991 óta az ügyészség ünnepnapja.

Polt péter
Polt Péter legfőbb ügyész.Fotó: ugyeszseg.hu

A Központi rendezvényen dr. Polt Péter legfőbb ügyész köszöntötte a szervezet tagjait, és ünnepi beszédében a magyar ügyészség nemzetközi elismertségét hangsúlyozta. Díszvendégként részt vett az ünnepségen dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter, aki beszédében kitért azokra a célokra és feladatokra, amelyekkel az igazságszolgáltatás hatékonyabbá, a joggyakorlat egységessé válhat.

Az ünnepségen szakmai elismeréseket és pályadíjakat adtak át. A Legfőbb Ügyészség által az első magyar koronaügyész emlékére kiírt Kozma Sándor Tudományos Pályázatra benyújtott pályamunkájáért dicséretben részesült dr. Koncsek Kornél, a Tolna Vármegyei Főügyészség ügyésze, büntetésvégrehajtási törvényességi felügyeleti és jogvédelmi ügyész. Pályamunkájának címe: „Intézkedési lehetőségek a közérdekű munka büntetés végrehajthatósága megszűnésének egészségügyi okból történő megállapítása esetén”.

A Tolna Vármegyei Főügyészségen megtartott helyi ünnepségen dr. Kaszás Gabriella megbízott főügyész köszöntötte a munkatársakat, majd saját hatáskörben Eredményes Munkáért Oklevelet adott át Rácz Renáta főügyészségi tisztviselő, statisztikus részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában