Tárgyalás

2024.06.21. 16:45

Saját ügyfelétől csalhatott ki jogtalanul pénzt az ügyvéd

Közel kétszázezer forintot csalhatott ki hamisított bírósági végzéssel egy ügyvéd a saját ügyfelétől. Az ügyből rendőrségi feljelentés lett, abból pedig bírósági tárgyalás. Az ügyvéd tagadta a bűnösségét.

Bencze Péter

A Szekszárdi Járásbíróságon tárgyalták azt az ügyet, amelynek a vádirata szerint egy zalaegerszegi ügyvéd úgy csalt ki jogtalanul pénzt a saját ügyfelétől, hogy azt mondta neki, az összeget a bíróság kéri az ügyében eljáró szakértő díjának megtérítésére letétként. 

A saját ügyfelét megkárosító ügyvéd ügyét a Szekszárdi Járásbíróságon tárgyalják.
A saját ügyfelét megkárosító ügyvéd ügyét a Szekszárdi Járásbíróságon tárgyalják.
Forrás: MW archívum

Az áldozat át is utalta a kért 195.000 forintot. Amiből aztán az ügyvéd a saját kamarai tagdíjának befizetésére költött, a maradékot pedig átváltotta euróra. A védő úgy bukott le, hogy miután az eljáró bíró a 2022. április 29-én tartott tárgyaláson, az ítélethirdetést követően tájékoztatta az alperest arról, hogy a bíróság letéti felhívást nem eszközölt, erre vonatkozó végzést nem állított ki. Ezt követően az alperes a pénz visszafizetésére szólította fel a vádlottat. A vádlott 2022. május 6-án az ügyfele számlájára a jogtalanul kért 195.000 forintot befizette. 

Az ügyészség a vádlottal szemben haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat. 

Az ügyvéd most tagadta a bűnösségét, így az előkészítő ülésen nem született ítélet. A következő tárgyalásra szeptemberben kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában