Mi a teendő?

2024.06.13. 11:30

Súlyos munkabaleset után haladéktalanul elkezdik a kivizsgálást

Ha indokolt, a munkavédelmi hatóság eljárást folytat. Így pedig szankciót vonhat maga után egy munkabaleset.

Révészné Hanol Erzsébet
a_20210723_refgimnazium_tetofelujitas-halas_PA_PN004
A padlástérbe zuhant munka közben, és súlyos sérülést szenvedett egy ács nemrégiben Dunaszentgyörgyön (képünk illusztráció)
Forrás: MW

A padlástérbe zuhant munka közben, és súlyos sérülést szenvedett egy ács nemrégiben Dunaszentgyörgyön. Az eset kapcsán a Tolna Vármegyei Kormányhivatalhoz fordultunk, hogy megtudjuk, milyen előírások vonatkoznak arra az esetre, ha munkabaleset történik.

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy munkavédelmi hatóságként kizárólag a szervezett munkavégzés keretein belül megtörtént munkabaleset (továbbiakban: baleset) esetén van hatáskörük a kivizsgálásra. Szervezett munkavégzésnek minősül például a munkaviszony vagy a bejelentett alkalmi munkavállalás.

A munkavédelmi hatóságot (továbbiakban: hatóság) általában a helyszínre érkező rendőrhatóság értesíti a munkavédelmi balesetről, amelyről súlyos esetben a munkáltatónak azonnal értesítenie kell a hatóságot, és a készenléti szolgálatot ellátó munkavédelmi felügyelő haladéktalanul megkezdi a helyszíni kivizsgálást. Amennyiben a baleset nem súlyos, a jogszabályban leírtak alapján kell megküldeni a munkavédelmi hatóságnak a munkáltatói kivizsgálás eredményeként megírt munkabaleseti jegyzőkönyvet. A gyakorlatban a rendőrhatóság a munkavégzés közben történt nem súlyos baleseteknél is telefonon értesíti a készenléti szolgálatot ellátó munkavédelmi felügyelőt, amely értesítést hatósági vizsgálat követhet.

A sérült közvetlenül is fordulhat a hatósághoz, a munkáltatónak a baleset bejelentésével, kivizsgálásával kapcsolatos intézkedését vagy mulasztását sérelmezheti, és bejelentést tehet a munkavédelmi hatóság felé. Ebben az esetben a hatóság hivatalból eljárást folytat le.

Amennyiben a fenti eljárások valamelyikének lefolytatása során a munkavédelmi hatóság jogsértést tapasztal, az azért felelős munkáltatóval szemben a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény alapján, közigazgatási szankcióként figyelmeztetést, súlyosabb esetben közigazgatási bírságot, tevékenység végzésétől történő eltiltást, illetve elkobzást alkalmaz.

A dunaszentgyörgyi esetről itt írtunk bővebben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában