Ismerkedtek

2024.07.10. 09:24

Nyári gyakorlaton vettek részt

A palánki Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium rendészeti képzésben résztvevő 12. évfolyamos diákjai két napon át ismerkedtek a rendőrök munkájával – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Nyári gyakorlat a Csapóban

Forrás: police.hu

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőri utánpótlás biztosítása érdekében szorosan együttműködik a vármegyében rendészeti oktatást is folytató iskolákkal. Ennek keretében a napokban a Déli ASZC Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium frissen érettségizett diákjai vettek részt nyári gyakorlaton a rendőrségen.

A tanulók a kétnapos program során számos szakterület munkájába kaptak betekintést. Az első napon a Bűnügyi Technikai Osztály kutyás rendőrei tájékoztatták őket a szolgálat működéséről. Ezt követően pedig bemutatót is tartottak részükre.

kép

Tájékoztatást kaptak arról, hogy milyen feltételekkel és milyen képzési formában tudnak rendőrré válni. Ezután az érdeklődőbbek kipróbálhatták magukat a konditeremben is, ahol lehetőségük nyílt a rendőrségi fizikai felvételi feladatait végig csinálni. Betekintést nyerhettek a rendőrségnél használatos fegyverek és kényszerítőeszközök világába is. A nap végén pedig a Police Medic képzés alapjairól hallhattak előadást.

A második napon a reggeli órákban a közlekedésrendészeti szakterületé volt a főszerep. A tanulók megismerhették a traffipax és a rendőrségi drón működését, valamint egy baleset-megelőzési előadást is meghallgathattak, és kipróbálhatták a részegséget szimuláló szemüveget is.

kép

Ízelítőt kaptak a közterületi szolgálatot irányító szakemberek munkájából is, amikor a Tevékenység-irányítási Központba látogattak. Ezután egy bűnmegelőzési szakember vezette őket be a prevenció rejtelmeibe. A nap második felében először a bűnügyi technikusok munkáját figyelhették meg testközelből. Ennek során a különböző nyomrögzítési technikákról és a bűnügyi nyilvántartásba vétel módjairól hallhattak. A kétnapos gyakorlat zárásaként a közrendvédelmi szakterület munkatársai adtak betekintést a mindennapjaikba.

A kétnapos intenzív gyakorlat során a diákok számos hasznos információval kezdhették meg a nyarat, s az elhangzottakat talán a következő tanévben a technikusi vizsgán hasznosítani tudják majd.     


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában