Katasztrófavédelem

2024.07.10. 14:36

Szabadtéri tüzekhez vonultak a tűzoltók

Két szabadtéri tűzesethez vonultak a tűzoltók július 9-én, kedden – tájékoztatott szerdán Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Teol.hu

Aljnövényzet és három szalmabála égett  hajnalban Miszla külterületén. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos és a gyönki önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével akadályozták meg, hogy a lángok további bálákat és területet is elérjenek.

szabadtéri, tűz, miszla
Szabadtéri tűz Miszla külterületén. Fotó: Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Hat hektáron égett bozótos, fás terület kedd délután Nagykónyiban, a Bársony utcában. A szabadtéri tűzesethez a dombóvári hivatásos és a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Idén eddig 86 alkalommal vonultak a vármegyénk tűzoltói szabadtéri tüzekhez, amelyeknél közel 20 hektárnyi terület égett le. A melegben megnő a szabadtéri tüzek kockázata. A hőségriasztás ideje alatt ott sem tanácsos elégetni a kerti zöldhulladékot, ahol ezt az önkormányzat egyébként engedélyezi – hívta fel a figyelmet Köves Péter. A szóvivő ugyancsak kiemelte, hogy a bográcsozók, grillezők egyetlen percre se hagyják felügyelet nélkül a tüzet. A szabadtéri tüzek gyakori kiváltó oka az eldobott, még parázsló cigarettacsikk. A tüzek megelőzése és a természet védelme érdekében a csikkeket mindig gyűjtsük össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában