rendőrségi hírek

2019.04.18. 12:30

A bejelentéstől az elfogásig követték a folyamatot

TEOL

Fotó: TMRFK

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai április 17-én az AM Dunántúli Agrárképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendészeti képzésben résztvevő diákjainak tartottak a rendőrség munkáját népszerűsítő gyakorlati bemutatót.

A tanulóknak egy betöréses lopást szimuláltak a rendőrök – tette közzé a megyei rendőr-főkapitányság. A diákok betekinthettek a helyszínbiztosítás, a bűnügyi helyszínelés, a kutyával történő keresés és az elfogás rejtelmeibe, az észlelt bűncselekmény bejelentésétől egészen az elkövető elfogásáig nyomon követhették a rendőrök munkáját. Az egész délelőttön át tartó helyszínelés során számos hasznos ismeretet kaptak az éppen belügyi rendészeti ismeretekből érettségire készülő diákok.

A rendőrségi bemutató célja az volt, hogy népszerűsítse a rendőri munkát, és bemutassa a fiataloknak a szakma rejtelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában