tűzeset

2018.01.15. 15:30

A kéménytüzeké volt a főszerep az elmúlt hétvégén

A hétvége folyamán három kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat megyénkben.

TEOL, fotó: shutterstock illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Korom égett egy bátaszéki családi ház kéményében az Erzsébet utcában péntek délután. A bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó lerakódást és értesítették a kéményseprőket. Az eset során személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Visszaáramlott a füst a családi ház pincéjében található vegyes tüzelésű kazánból Sióagárdon a Kölcsey utcában szombat délután. A füst visszaáramlását a kazánhoz csatlakoztatott égéstermék-elvezetőben lévő lerakódás okozta. A szekszárdi hivatásos tűzoltók felhívták a lakók figyelmét a kémény használatának mellőzésére a felülvizsgálat megtörténtéig. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés ebben az esetben sem történt. 

Korom izott Mágocson a Dózsa György utca egyik családi házának kéményében szombat kora este. A dombóvári hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket, értesítették a kéményseprőket és felhívták a tulajdonos figyelmét a használat mellőzésére. A ház egyik lakója rokonoknál töltötte az éjszakát, a másik lakó a házban maradt.

A födém izzott egy dunaföldvári családi házban vasárnap délelőtt. A helyszínre a solti és dunaújvárosi hivatásos egységek mellett a dunaföldvári önkéntesek is vonultak, akik együttes erővel oltották el a tüzet. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, tájékoztatott a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában