ellenőrzés

2018.05.21. 09:30

A rendőrség „Finn módszeres” ellenőrzést tartott Szekszárdon

Az ellenőrzés célja az ittas járművezetők kiszűrése volt.

TEOL, fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai közösen tartottak „Finn módszeres” ellenőrzést 2018. május 19-én az éjszakai órákban Szekszárdon. A cél az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése volt.

Az elsőként Finnországban alkalmazott módszer lényege, hogy előre kijelölt leállítási helyeken több rendőr bevonásával elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholteszteres ellenőrzését. Ha a járművezető nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal továbbhaladhat, míg ittasság esetén félreállítják és eljárást kezdeményeznek vele szemben, tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az este folyamán a rendőrök 927 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 4 sofőrnél mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A rendőrök két esetben tettek büntető feljelentést, két járművezetőt pedig közigazgatási bírsággal szankcionáltak.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a jogkövető magatartásra a közlekedésben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában