rendőrségi hírek

2018.08.09. 15:30

Autósok figyelem, drága lehet a fotó

Balázs László

Fotó: MW

Országos sebességellenőrzést tart a rendőrség a héten. Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, és ezzel a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportjának éves terve alapján, tegnaptól vasárnapig a rendőrség ismét a megengedett sebességre vonatkozó előírások betartását ellenőrzi az ország egész területén.

Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, és ezzel a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése – írták.

Korábban július 23. és július 29. között a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták az ország területén, így Tolna megyében is. Az ellenőrzött járművek esetében az egyenruhások összesen öt alkalommal állapítottak meg jogsértést – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt egy alkalommal, a tachográffal kapcsolatos szabályok megszegése miatt további egy esetben, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt szintén egy alkalommal kellett intézkedni, és ugyancsak egy-egy esetben merült fel mulasztás a kezelői okmányok és műszaki hiányosságok kapcsán a harminckilenc ellenőrzött járműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában