kerékpáros verseny

2018.10.15. 19:10

Csiszolták a tudásukat a diákok

TN

Fotó: TMRFK

Völgység Kupa 2018 címmel elméleti és gyakorlati kerékpáros versenyt rendeztek a kistérség felső tagozatos diákjai számára a Bonyhádi Rendőrkapitányságon. A cél az volt, hogy a KRESZ-t már ismerő fiatalok tudását elmélyítsék, s ezzel is segítsék a balesetmentes közlekedést.

A versenyen iskolánként egy-egy csapat – egyenként két fiú és két lány – indulhatott. Az idei évben négy település négy iskolájából, Bonyhádról, Tevelről, Aparhantról és Györéből jöttek tanulók a megmérettetésre. A gyerekeket a csapatversenyen kívül egyéniben is értékelték.

A csapaversenyt végül a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium gárdája nyerte az Aparhanti Általános Iskola előtt. Egyéniben a lányok közül első és második helyen is aparhanti tanuló – Gyalog Zsóka és Molnár Dóra – végzett, míg a harmadik helyet Scheidler Réka szerezte meg a bonyhádi gimiből. A fiúknál kettős bonyhádi siker született, első helyen Szentes Ármin, míg a másodikon Fülöp Zsombor végzett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az aparhanti Zsók Tamás állhatott fel.

A Völgység Kupa a kilencvenes évek második felében egy sajnálatos közlekedési baleset apropóján indult útjára. Ebben a balesetben egy kislány vesztette életét, amikor kerékpárjával – a szabályok nem megfelelő ismerete miatt – balra kanyarodás során egy gépjárművel összeütközött. Ekkor döntötte el a Bonyhádi Rendőrkapitányság akkori vezetése, hogy kifejezetten ennek a korosztálynak, minden évben versenyt hirdet baleset-megelőzési céllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában