lopás

2018.01.23. 10:20

Eladta a betörő, amit ellopott

Azonosították a rendőrök a bűncselekmény elkövetőjét Mucsiban.

TEOL

A Tamási Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyben egy mucsi férfi tett feljelentést a rendőrségre, mivel 2017. december 25-e és 2018. január 4-e között ismeretlen tettes betört egy mucsi ingatlanba, ahonnan bojlert és mikrohullámú sütőt lopott. A cselekménnyel a sértettnek mintegy 35000 forint kára keletkezett.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a lopás feltételezett elkövetőjét, egy 28 éves helyi lakost. A férfi beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy a mikrót és a bojlert elrejtette, majd eladta, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben a további eljárást – a terhelt szabadlábon hagyása mellett- a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

A rendőrség arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyenek vagyonbiztonságuk érdekében. A lopások jelentős része megelőzhető, ha intézkednek a ház, valamint a hozzá tartozó épületek zárásáról.

A kiskereskedelmi forgalomban már olcsón vásárolhatóak különböző vagyonvédelmi biztonságtechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával hatékonyan elriaszthatja a betörőket. A mozgásérzékelős lámpák, riasztók, vagy térfigyelők egyaránt jó szolgálatot tehetnek, de nem helyettesíthetik a jó állapotú kerítéseket, a kapukon és nyílászárókon lévő jó zárakat. Az eszközök megléte sokban segíthet elkerülni a bajt, de csak akkor, ha használja is azokat. A technikai eszközöket aktiválja éjszakára vagy arra az időszakra, amikor nem tartózkodik otthon! Az ajtókat, ablakokat és a kapukat zárja be kulccsal, lakattal! Helyezzen ki jelzést arról, hogy az ingatlan védett!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón, és az ingatlanon kívül várja meg a rendőrök kiérkezését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában