Előzetes letartóztatás

2018.06.23. 20:00

Előzetesbe került a vasvillás verekedő

Ihárosi Ibolya, fotó: shutterstock illusztráció

Előzetes letartóztatásba helyezte – helyt adva az ügyészi indítványnak – egy hónapra a Szekszárdi Járásbíróság azt a 45 éves szekszárdi férfit, akit a nyomozó hatóság június 15-én este 11 óra körül vett őrizetbe, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A járási ügyészség álláspontja szerint esetében az előzetes letartóztatásnak mind az általános, mind pedig a különös feltételei – így elsősorban a bizonyítás eredményességének veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye is – fennállnak; ezért tett indítványt a letartóztatás elrendelésére.

A gyanúsított 2018. június 15-én este 10 órakor Szekszárdon, abban az utcában, ahol ő maga is lakik, féltéglával betörte egy néhány házzal odébb parkoló autó hátsó szélvédő üvegét. Ezt megelőzően az utcán egy karddal a kezében hadonászott.

Az autó üvegének betörése után hazament, majd hamarosan megérkezett az említett autó tulajdonosa, és kérdőre vonta a gyanúsítottat az autó megrongálása miatt. Erre a gyanúsított kirohant a házból, kezében egy kétágú vasvillát tartva, amivel lesújtott az autó tulajdonosára.

Azonban nem őt, hanem a segítségére siető másik férfit találta el, aki emiatt könnyű sérülést szenvedett. Ezután több alkalommal megütötte az autó tulajdonosát is, valamint egyszer egy szintén odaérkező nőt is, akik mindketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A gyanúsított garázdálkodását rögzítette az utcában működő térfigyelő kamera. A gyanúsított testi sértés miatt miatt már állt bíróság előtt, jelenleg is folyik ellene egy másik eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában