bírósági ítélet

2018.08.16. 12:30

Elszaladt a vádlott a lopott holmikkal

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Hatrendbeli, különféleképpen minősülő lopás miatt 90 nap elzárásra ítélt távollétében egy 20 éves nőt a Szekszárdi Járásbíróság. Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette. A lopásokat részben társtettesként, részben folytatólagosan, vagy csak simán követte el. Az ő ügyét éppen azért különítette el a bíróság, mert a tárgyalásokon nem jelent meg, tartózkodási helye ismeretlen. Ilyen esetekben a bíróság hirdetmény formájában „kézbesíti” az ítéletet. Mivel a kifüggesztés egy hónapja alatt a vádlott nem fellebbezett, az ítélet ezzel jogerőre emelkedett. A bíróság közel 143 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt a nővel szemben.

A vádlott hajadon, egy kiskorú gyermeke van. Munkahelye nincs, a gyermek után járó családi kedvezményekből él. Büntetett előéletű, a bíróság szintén lopás miatt 2015-ben és 2017-ben is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A szóban forgó lopásokat a felfüggesztett szabadságvesztések próbaideje alatt követte el.

Még 2016 októberében történt, hogy a vádlott és társa egy szekszárdi áruházban lekapott a fogasról összesen három télikabátot, és kiszaladtak a boltból. A lopást az áruház személyzete nem tudta megakadályozni. Más alkalommal – még ugyanabban a hónapban – hasonló módszerrel blúzt és kabátot lopott. Ugyancsak októberben cipőt emelt el, mialatt segítője kérdezősködéssel terelte el az eladók figyelmét. Nem sikerült viszont elszaladnia két pár téli lábbelivel, mert az üzlet parkolójában a bolt személyzete elkapta, rendőrt hívtak, közreműködésükkel a kár megtérült. 2017 februárjában egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt kisfiú közreműködésével élelmiszert, köztük édességet, szeptemberben pedig kabátokat és csizmát lopott a vádlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában