balesetek

2018.12.16. 09:13

Felborult egy tehergépkocsi Bonyhádnál

TEOL

Fotó: TMRFK

Egy tehergépkocsi közlekedett december 15-én délben a 6534-es számú úton Bonyhádnál. Haladása során – a rendelkezésre álló adatok szerint – egy kanyarban személygépkocsi érkezett az ellentétes irányból, a tehergépkocsi vezetője jobbra kormányozta a járművét, ám a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt megcsúszott és az árokba hajtott, majd a szántóföldön felborult – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A balesetben személyi sérülés nem történt, az eset körülményeit a Bonyhádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában további baleset hét helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási viszonyok még nagyobb odafigyelést igényelnek a közlekedés terén. Ezért elengedhetetlen, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, a jégtől, hogy a kilátás minden irányba biztosított legyen! Ugyanez vonatkozik a világító berendezések láthatóságára is. A jármű belső páramentesítő berendezéseit is ellenőrizék! Vezetés közben fontos, hogy az oldal irányból érkező gyalogosokat, kerékpárosokat és a többi gépjárművezetőt is észleljék. Tartsanak nagyobb követési távolságot és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! Ezekben a hónapokban jellemzően sok a pályaelhagyással járó és a követési távolság nem megfelelő megválasztásából eredő baleset. Minél hamarabb szereltessék fel a téli gumit járműveikre, mert 7°C alatt a nyári gumik tapadása nem biztonságos! A járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott közlekedési környezethez, amely másfajta vezetéstechnikát igényel. Óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Amennyiben lehetőség van rá, gázlevétellel és motorfékkel csökkentsék a jármű sebességét! Tartózkodjanak a hirtelen kormánymozdulatoktól! Javasoljuk, hogy cseréljék le a nyári ablakmosó folyadékot télire és az autóba készítsenek be jégoldó spray-t, jégkaparót és páramentesítőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában