verekedés

2018.01.18. 10:20

A fiatalok összeverekedtek az iskolában

A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a diákokat.

TEOL, fotó: shutterstock illusztráció

A Tolnai Rendőrőrs nyomozást folytatott garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két 15 éves tolnai fiú ellen.

A fiatalok 2017. április 28-án délelőtt a tolnai általános iskola folyosóján szóváltást követően összeverekedtek. A verekedőket a diáktársaik, valamint a tanárok választották szét.

A tolnai rendőrök mindkét fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetők a bűncselekményt beismerték, szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

Felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy az erőszakos cselekmények a legtöbbször jogsértésnek minősülnek, ami rendőrségi eljárást vonhat maga után. Az iskolai erőszak fogalomkörébe nem csak a tettlegesség tartozik, az iskolások egymás zaklatásával is bűncselekményt követhetnek el, amit a törvény büntetni rendel. Arra kérünk mindenkit, hogy mindig gondolja át, hogy mit cselekszik, valamint azt is, hogy tetteinek milyen lehetséges következményei lehetnek. Amennyiben megoldhatatlannak tűnő konfliktus résztvevője, vagy ilyen diáktársról szerez tudomást forduljon pedagógushoz, szülőhöz, vagy a rendőrség iskolai bűnmegelőzési szakembereihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában