bírósági ítélet

2018.04.16. 15:30

Figyelmetlen volt, busz elé kanyarodott

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Közúti baleset okozása miatt ötven napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy huszonhét éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság. A napi tétel összegét 2500 forintban állapították meg. Ha a kiszabott százhuszonöt ezer forintot a vádlott nem fizetné meg, azt napi tételenként szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Meg kell fizetnie több mint százhuszonötezer forint bűnügyi költséget is. Az ítélet jogerős.

A büntetlen előéletű férfi 2016 nyarán Szálka irányából, jó látási és útviszonyok között Szekszárd felé haladt egy munkagéppel. Amikor be akart kanyarodni balra, a felezővonalhoz húzódott, és az irányjelzőjét is működtette. Nem vette azonban észre, hogy egy autóbusz megkezdte az előzést, amely így már elsőbbségi joggal rendelkezett. A vádlott az autóbusz elé kanyarodott, emiatt a busz a jobb elejével a munkagép bal hátsó kerekének ütközött.

A baleset következtében az autóbuszban utazó egyik utas, egy nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A bal térdízület belső szakadásával járó, a bal térdkalács tokon belüli törésének tényleges gyógyulási ideje hat-nyolc hétre tehető. A bírósági ítélet szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott figyelmetlenségből nem adta meg az elsőbbséget az őt előző autóbusznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában