bírósági ítélet

2019.04.20. 14:30

Gyermekével ment lopni a próbaidőn levő anyuka

Három hónap fogházbüntetésre ítélt a hivatalos megfogalmazás szerint szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt egy 28 éves nőt a Dombóvári Járásbíróság.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

A bíróság kötelezte a vádlottat, hogy fizesse meg az áruháznak az okozott több mint 24 ezer forint kárt, az államnak 1500 forint eljárási illetéket és 40 ezer 91 forint bűnügyi költséget. Elrendelte ugyanakkor a Zalaegerszegi Járásbíróság, valamint a Pécsi Járásbíróság által kiszabott 6-6 havi börtönbüntetés végrehajtását is. Az előbbit egy, az utóbbit pedig két évre függesztette fel a bíróság. Jelen bűncselekményt ugyanis a vádlott a próbaidő ideje alatt követte el, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott egyedül neveli a jelen bűncselekmény elkövetésének idején 3 és 4 éves gyermekeit. 2017. november 20-án egyik kiskorú gyermekével egy áruházba ment és a bevásárlókocsiba tett egy táblagépet. Ezután feltépte annak dobozát, és eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd a táblagépet a táskájába tette és karján a gyermekével fizetés nélkül távozott.

Súlyosító körülménynek ítélte meg a bíróság a vádlott büntetett előéletét, és hogy korábban is túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekményeket követett el. Ugyancsak súlyosító körülménynek számít, hogy az asszony magával vitte lopni a gyermekét. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy egyedül neveli két kiskorú gyermekét. Az ítélt nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában