ítélet

2018.02.22. 17:30

Hajánál fogva vonszolta, ütötte, rúgta volt barátnőjét

Ihárosi Ibolya, fotó: shutterstock illusztráció

Garázdaság és testi sértés miatt 250 napi pénzbüntetésre ítélt egy 44 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság. Az egynapi tétel összegét kétezer forintban határozták meg. Ha a vádlott nem fizetné meg az összesen félmillió forintot, akkor azt fogházbüntetésre kell átváltoztatni oly módon, hogy egy napi összegnek egy nap szabadságvesztés felel meg. Ugyanakkor a bíróság részletfizetést engedélyezett a vádlottnak.

Márciustól minden hónap első napján kell megfizetnie 50 ezer forintot. Ha a vádlott egyszer is nem fizet, akkor az összes hátralévő részlet esedékessé válik. A férfi volt már büntetve, garázdaság miatt próbára bocsátották, illetve sikkasztás miatt pénzbüntetést kapott.

A vádlott és a sértett nő a bűncselekményt megelőzően szerelmi kapcsolatban állt egymással, de hol összevesztek, hol meg kibékültek.

A történtek idején, tavaly február elején éppen haragban voltak. A sértett és baráti társasága a nő lakásán születésnapot ünnepelt, majd átmentek egy szórakozóhelyre. A sértett ment be elsőnek a sörözőbe, a bárpultnál álló vádlott azonnal odalépett hozzá, és a hajánál fogva a pulthoz húzta, miközben becsmérelte.

Végül hatszor, vagy hétszer arcul ütötte, és bele is rúgott. A sértett a barátnője segítségével szabadult ki a férfi fogságából. A társaság kiment a söröző elé, és a sértett hívta a rendőrséget. A vádlott azonban utánuk ment, s ismét volt barátnőjére támadt, többször és több helyen megrúgta. Az egyik rúgás a közbelépő barátnőt érte. Pár percen belül megérkeztek a rendőrök, és véget vetettek a verésnek.

A sértettet egyik barátja elvitte a kórház traumatológiai osztályára, ahol megállapították, hogy a nő sérülései külön-külön és együtt is nyolc napon belül gyógyulóak. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában