lányismerős miatt romlott meg a viszony

2018.07.23. 17:30

Harminc centiről lőtt a decsi férfi

Egy lány miatt romlott meg két férfi viszonya. Egyikük egy szekszárdi büfébe betérve meglátta riválisát és minden előzmény nélkül nekitámadt, majd Őcsényig üldözte, ahol rálőtt.

Budavári Kata

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy huszonhat éves decsi férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy 2016. december 30-án éjfél körül a vádlott bement Szekszárdon a városközpontban egy büfébe, ahol előzetes szóváltás nélkül rátámadt egy ott tartózkodó férfire. A sértettel egyébként korábbról ismerték egymást, de a kapcsolatuk 2016. év végén egy közös lányismerősük miatt megromlott. A vádlott körülbelül három alkalommal ököllel megütötte a sértett arcát, aki az ütések hatására a földre esett, a vádlott azonban tovább ütötte a fejét. A sértettnek sikerült felállnia, majd kiszaladt a büféből és a taxiállomás felé futott, a vádlott pedig üldözte őt. Ezután a sértett egy taxiba beülve Őcsénybe utazott az ott lakó unokatestvéréhez.

A vádlott városközpontban tanúsított erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A vádlott autóval Őcsénybe is követte a sértettet, hajnali fél egy körül ért oda. Az autóból kiszállva vagy egy gáz- és riasztó pisztolyt, vagy pedig egy gumilövedék kilövésére is alkalmas muzeális fegyvert tartott az utcán álló sértett és a vele lévő másik férfi felé, akik azonban nem tudták, hogy az az emberi élet kioltására alkalmas fegyver-e vagy sem. A vádlott a tőle öt-hat méterre álló férfiak irányába több alkalommal is megpróbált a fegyverrel lőni, azonban nem tudott lövést leadni. A sértett ezt kihasználva odalépett és megpróbálta a kezéből kiütni a fegyvert, amit a dulakodás közben a vádlottnak végül sikerült elsütnie, és körülbelül harminc centiméterről eltalálta a sértett mellkasának bal oldalát. Majd a másik férfi is megpróbálta lefogni a vádlottat, akit ő szintén úgy harminc centiméterről a hátán meglőtt, végül az autójával elhajtott a helyszínről. A lövés mindkét férfinek átégette a ruházatát, továbbá a lövésektől mindketten nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban a gáz-riasztó fegyverrel történő lövés súlyosabb sérülések okozására is alkalmas.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában