rendőrségi hírek

2019.07.16. 12:59

Húsz kilogramm hal kiemelése közben érték tetten

A tolnai rendőrök egy bogyiszlói férfit gyanúsítottak meg a bűncselekmény elkövetésével.

TEOL

Fotó: TMRFK

A Tolna Megyei Kormányhivatal halászati felügyelője és a Tolnai Dunáért Egyesület tagjai tettek bejelentést a rendőrségre július 15-én kora reggel, mert a Tolnához tartozó úgynevezett Lehőczi Dunán az éjszakai járőrözésük során kettő darab nyakzó hálót észleltek, melyet a hajnali órákban egy férfi szedett fel a vízből. A hálókban összesen 20,4 kilogramm különböző fajtájú – ponty, süllő és szürke harcsa – hal volt. A férfit a halászati felügyelő ellenőrizte, és értesítette a rendőrséget. A kiérkező egyenruhások elszámoltatták a 39 éves bogyiszlói férfit, akit az eset kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, játékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök bevonták a férfi fegyvertartási engedélyét is, mivel a jogszabályok alapján, akivel szemben orvhalászat elkövetése miatt büntetőeljárás van folyamatban, fegyvertartási engedéllyel sem rendelkezhet.

Fotó: TMRFK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában