embercsempészés

2017.10.15. 10:08

Illegális migránsokat fogtak el Tolna megyében

A tolna megyei rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy külföldi férfival szemben.

Teol.hu

Az M6-os autópálya 154. kilométerszelvényénél 2017. október 14-én 20 óra 40 perckor a bátaszéki rendőrök intézkedés alá vontak egy külföldi forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelynek utasai a járműből kiszálltak és megpróbáltak elmenekülni. Az egyenruhások a személyeket elfogták, tájékoztatott a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság.

Az intézkedés során megállapították, hogy egy bolgár férfi vezette az autót, amelynek utasai nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és a hat önmagát afgán állampolgárságúnak valló férfit a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrök a 28 éves bolgár férfit gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a hat illegális migránst a tompai határrendészeti létesítmény kapuján átkísérték. Az ügyben a további eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában