ittas vezetés

2018.02.20. 20:00

Ittas vezető okozott balesetet és anyagi kárt

Ihárosi Ibolya, fotó: Shutterstock illusztráció

Cserbenhagyás és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 25 éves hidasi férfi ellen, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott tavaly szeptember 23-án este Bonyhádon autózott a saját gépkocsijával úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Egy kereszteződésben balra akart kanyarodni egy mellékút irányába, azonban figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, és nem adta meg az elsőbbséget a neki balról, védett úton közlekedő, a 6-os számú főút irányából Bonyhád-Majos irányába haladó személygépkocsinak, amelyet egy 19 éves fiatalember vezetett. 

A sértett a járműve elé féktávolságon belül kikanyarodó vádlott autóját észlelve vészfékezett, majd az ütközés elkerülése érdekében balra kormányozta járművét, így a füves útpadkára felsodródva az úttest bal szélén állt meg, az autója elejével Bonyhád-Majos irányában. A baleset során a járművek nem ütköztek, személyi sérülés nem történt, azonban a sértett autójában mintegy 250 ezer forint kár keletkezett.

A vádlott a baleset helyszínét megállás, esetleges segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a 6-os számú főúton Hidas irányába. Ezzel a KRESZ több szabályát is megszegte.

A balesetet követően az ittas vádlottat Hidason igazoltatták a Bonyhádi Rendőrkapitányság rendőrei, majd vérvételre előállították. A vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést és a közúti járművezetéstől határozott időre történő eltiltását szorgalmazza az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában