bírósági ítélet

2018.01.15. 19:10

Kétszer orrba vágta az élettársát, fizetnie kell

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock illusztráció

A szekszárdi vádlott és élettársa többször is összevitatkozott azon, hogy a férfi szeretett volna elköltözni élettársa szüleinek a házából, ahol két közös gyermekükkel éltek a történtek idején. A 35 éves férfi tavaly május 26-án este háromnegyed hétkor érkezett haza a munkahelyéről, ittas állapotban. Mint kiderült, azért ivott, mert aznap elbocsátották az állásából. Először az anyósával keveredett szóváltásba a konyhában, majd az élettársával, akivel az udvaron folytatták a vitát. A veszekedés hevében a férfi kétszer orrba vágta élettársát, majd távozott a helyszínről.

A sértett orra erősen vérzett, és meg is ijedt a férfi brutalitásától, ezért értesítette a rendőrséget. A rendőrök mentőt hívtak, a kórházban kiderült, hogy eltörött az asszony orrcsontja, amelynek büntetőjogi gyógytartama meghaladja a nyolc napot, ezért a sérülés súlyosnak minősül. A férfi szakmunkás végzettségű, és van egy tízéves gyermeke is korábbi kapcsolatából. Svájcban dolgozik a szakmájában, havi keresete mintegy havi nettó másfél millió forint. Élettársával házat vettek közös gyermekeik nevére.

A fenti eset miatt súlyos testi sértés bűntettében találta bűnösnek a bíróság a férfit, és ezért 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, amelynek napi összegét 2500 forintban határozta meg. Ha nem fizetné meg az így kiszabott 500 ezer forintot, akkor azt vagy a még hátralévő részt fogházban letöltendő szabadságvesztésre kell átváltoztatni oly módon, hogy egy napi tétel összegnek egy nap szabadságvesztés felel meg. Tízhavi részletfizetést engedélyezett a bíróság, amelyet minden hónap 15-ig kell befizetnie. Ha a vádlott fizetési kötelezettségének akár csak egy alkalommal nem tesz eleget, a büntetés egy összegben válik esedékessé. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában