Közlekedik a család

2019.06.26. 07:00

Különdíjas lett a Komlósi család az országos döntőn

Nyolc évvel ezelőtt indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Az idei országos döntőn egy Tolna megyei család is sikeresen szerepelt.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Beküldött kép

Autót ugyan nem, de a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság különdíját átvehette a Közlekedik a család országos döntőjén a dunaszentgyörgyi Komlósi család. Ezt azzal érdemelték ki, hogy a családfő a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán megrendezett vezetéstechnikai feladatban valamennyi versenytársát legyőzve kiemelkedően teljesített. A verseny országos döntőjét 2019. június 22-én és június 23-án rendezték meg Vas és Zala megyében.

Nyolc évvel ezelőtt indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt, amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása, illetve népszerűsítése. A játékra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, akik közül legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Az elmúlt két hónap során megrendezett 20 területi versenyen, amelyek során közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni, 682 család mérettetett meg. A fődíjért, amelyet a Somogy megyei Bitó család nyert meg, egy Skoda Fabia típusú személygépkocsiért, a megyei döntők legjobbjai, összesen 20 család versenghetett. A kétnapos megmérettetést nehezítette a szélsőséges időjárás, ami alaposan próbára tette a vetélkedőket. A heves záporok és a szél sem tudta azonban útjukat állni és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba, a keszthelyi Festetics-kastélyba.

Az eredményhirdetésen a nyerteseket dr. Halmosi Zsolt, rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte. A döntőn résztvevő családok egy-egy 30 ezer forint értékű üzemanyag-utalvánnyal és ajándékcsomaggal lettek gazdagabba, és – a fődíj birtokosai kivételével – egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

Borítóképünkön a különdíjas csapat: Volman Kíra (aki az országos döntőn helyettesítette Komlósi Csongort, a család megbetegedett gyermekét), Komlósi Csenge, Komlósiné Kiss Anett, a megyei főkapitányság sajtószóvivője és Komlósi Zoltán, az RHK Kft. őrparancsnoka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában